Datorită aromei intense de ciocolată și a preparării ultra-simple, această prăjitură cu biscuiți este un adevărat succes! Nu necesită coacere și se prepară din ingrediente accesibile. Perfectă pentru desertul de după prânz sau pentru o petrecere surpriză!
Ingrediente esențiale:
- 200 g biscuiți (preferabil cu lapte)
- 1 gălbenuș de ou
- 140 g zahăr
- 90 g amidon de porumb
- 1 linguriță esență de vanilie
- 200 ml smântână dulce
- 1 litru de lapte
- 150 g ciocolată neagră
- Ciocolată rasă pentru decor
Mod de preparare:
Pregătirea biscuiților – Toarnă laptele peste biscuiți și așază-i într-o tavă sau forme individuale.
Prepararea cremei – Amestecă zahărul cu gălbenușul de ou, apoi adaugă amidonul și esența de vanilie.
Îngroșarea compoziției – Adaugă laptele și smântâna dulce, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Fierbe la foc mic până când crema se îngroașă.
Topirea ciocolatei – În timp ce crema se răcește puțin, topește ciocolata și încorporeaz-o în compoziție.
Asamblarea prăjiturii – Toarnă crema peste biscuiți, acoperă tava cu folie alimentară și las-o la frigider timp de 3-4 ore.
Finalizare – Presară ciocolată rasă deasupra pentru un plus de savoare!
De ce să încerci această rețetă?
Fără coacere, fără făină, fără bătăi de cap!
Gust bogat, textură cremoasă și un aspect spectaculos!
Se topește în gură și este perfectă pentru orice ocazie!
Salvează rețeta și încântă-ți familia și prietenii cu acest desert rapid și delicios!