Porții / număr de persoane: 4 persoane Timp de preparare: 5 minute Timp de gătire: 30 minute Categorie: Sosuri

Ingrediente pentru a pregăti Sos de Roșii de Casă

 

  • Roșii:
    1 kg de roșii proaspete sau o conservă de roșii întregi decojite
  • Ceapă: 1 bucată
  • Foaie de dafin: 1 bucată
  • Zahăr: 1 lingură
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper

 

Cum să pregătești Sos de Roșii de Casă

 

Prepararea este foarte simplă și are un gust mult mai bun decât cele comerciale. În plus, poți să-l păstrezi în congelator pentru atunci când ai nevoie.

 

  1. Dejarea roșiilor:
    Primul lucru de făcut este să decojești roșiile, dacă nu sunt deja decojite.
  2. Pregătirea cepei:
    Decojește și toacă foarte mărunt ceapa, apoi călește-o la foc mic într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline.
  3. Adăugarea ingredientelor:
    Când ceapa devine aurie (aproximativ 10 minute), adaugă roșiile tăiate în bucățele, sarea și foaia de dafin. Amestecă bine.
  4. Fierberea:
    Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de jumătate de oră.
  5. Finalizarea sosului:
    Aproape la final, adaugă zahărul și amestecă (zahărul este folosit pentru a corecta aciditatea roșiilor, însă nu se simte gustul său).
  6. Triturarea:
    Ia tigaia de pe foc și zdrobește sosul până obții o consistență omogenă.
    Poți să-l păstrezi în borcane, fie în frigider, fie în congelator.

 

Note suplimentare:

  • Roșii
  • Cum să faci Sos de Căpșuni
  • Sos Pesto Ușor

Acestea par a fi legături către alte rețete sau sugestii de preparate.

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *